Mancare de cartofi la cuptor

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 16 Feb 2012 | 18741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi,
  • 2 cepe,
  • un morcov,
  • 3 linguri de orez,
  • 3 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei,
  • piper ,
  • secretul gustului ,
  • patrunjel
  • foi dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi la cuptor:

Cartofii se curata si se spala dupa care se taie pe jumate si apoi rondele. Ceapa se curata si se spala dupa care se toaca. Morcovul se spala si se da pe razatoarea mare.

Se pun intr-un vas termorezistent 3 linguri de ulei peste care se adauga un rand de cartofi, unul de ceapa, unul de morcov, piper, foi dafin, apoi iar unul de cartofi, unul de morcov, unul de ceapa ...ultimul fiind de cartofi. Bulionul se desface cu o cana de apa. Peste cartofi se pune orezul spalat si apoi se adauga bulionul. La final se aduga secretul gustului si se acopera cu apa.   

Se da la cuptor la foc potrivit la inceput acoperit ca sa fiarba inabusit, iar apoi se lasa descoperit  pentru a scadea apa. Dupa ce se scoate de la cuptor se presara cu patrunjel verde (eu nu am avut patrunjel dar am pus marar care este la fel de bun). Se serveste cald sau rece, dupa preferinta, sau cu gogosari in otet! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

16.02.2012, 18:58

va multumesc si ma bucur ca va place

mirela0911 1

16.02.2012, 21:38

ce bine arata!

jolygina 1

19.02.2012, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de mancare de cartofi asa cum ne facea bunica